POMAGAMO VAM DOSEČI BOLJŠE REZULTATE Z MANJ NAPORA

Najpomembejše pri športu in gibalni aktivnosti sta:
  1. optimizacija vključenih mišičnih vlaken, kar lahko dosežemo s treniranostjo in
  2. pravilno časovno vključevanje mišic - to pomeni, da se mišica vključi pravočasno in v točno določenem vrstnem redu glede na druge mišice, kar lahko dosežemo s Trigger point masažo.
Danes vemo, da že prisotnost latentnih trigger točk – to so prikriti "vozli" v mišici, ki ne povzročajo nobenih bolečin (morda čutimo le napetost, ki jo navadno pripisujemo staranju ali pretiravanju), spreminja optimalni vrstni red vključevanja mišic. Torej za enak rezultat potrebujemo več energije.


Hitrejša regeneracija mišic
 

Zato vsakemu, ki se ukvarja s športom, tako rekreativcu kot profesionalcu, priporočamo, da redno prihaja na Trigger point masažo.


Priprava na maraton
Še posebej je to pomembno pred pomembnimi športnimi dogodki, kot predpriprava na tekmo, saj s pomočjo Trigger point masaže:
  1. izboljšamo svoje dosežke, ker se mišice pravočasno aktivirajo in
  2. zmanjšujemo možnosti poškodb.
Mišica deluje optimalno, ko je primerno močna in primerno elastična ter raztegljiva. Če je mišica preveč močna in premalo elastična, torej prenapeta, povzroča pri vsakem gibu že pri opravljanju dnevnih aktivnosti, kaj šele med športnim udejstvovanjem, prevelike tenzijske sile na kito. Posledica je, da lahko močna, zdrava kita pri mlajših osebah odtrga delček kosti, na katerega je pritrjena oziroma da se starostno spremenjena kita pri odraslih natrga ali popolnoma strga.
 

Posledica Trigger point masaže: Za enak rezultat potrebujemo manj energije oziroma z enakim naporom dosežemo boljši rezultat!

Regeneracija telesa po vadbi, po tekmi oziroma regeneracija po športu je izjemnega pomena, saj na športnih dogodkih pogosto presežemo svoje meje sposobnosti, zato se v mišicah razvijejo aktivne trigger točke – to so mišični "vozli", ki povzročajo bolečino in napetost. S Trigger point masažo dosežemo:
  1. trigger točke onesposobimo, tako da ne morejo več povzročati bolečin in občutka zategnjenosti,
  2. mišica se sprosti,
  3. razbremenimo kito, s katero je mišica pripeta na kost,
  4. hitrejšo regeneracijo mišic in
  5. pripravljeni smo na nove dosežke.
Regeneracija mišic