ŽE OD LETA 2004 Z VAMI IZKUŠENI IN STROKOVNO USPOSOBLJENI FIZIOTERAPEVTI

Barbara Purkart
 • diplomirana fizioterapevtka, magister kineziologije,
 • specialist Ortopedske medicine (Cyriax) in Manualne terapije,
 • asistent na podiplomskem izobraževanju Trigger point terapije,
 • asistent na podiplomskem izobraževanju Ortopedske medicine (Cyriax) in Manualne terapije,
 • mednarodna terapevtka Akupunktne masaže po Penzlu,
 • mednarodna terapevtka Shiatsu akupresurne masaže.
 

POSLANSTVO IN VIZIJA

S svojim znanjem in izkušnjami zagotavljamo varno in učinkovito terapijo, poskrbimo za dobro počutje in zadovoljstvo ter omogočimo boljše in kvalitetnejše življenje.

 

SPECIALIZACIJA

Ortopedska medicina in manualna terapija (Nizozemska akademija za Ortopedsko medicino)

 

IZOBRAŽEVANJA

 

POUČEVANJE

 • strokovna sodelavka na dodiplomskem izobraževanju za Fizioterapijo kot nosilka predmetov Klasična masaža, Sklepna mobilizacija in Trigger point terapija (Visokošolski zavod Fizioterapevtika),
 • asistentka in predavateljica na podiplomskih izobraževanjih Trigger point terapija, ki jih vodi Heidi Tanno,
 • asistentka na specializaciji za Ortopedsko medicino (Cyriax) in Manualno terapijo, ki jih vodi Rene de Bruijn.

 

CERTIFIKATI

 

IZKUŠNJE

 

VABLJENI PREDAVATELJ

 1. Purkart, B. (1999). Dinamični testi živčevja. Predstavljeno na 8. kongresu fizioterapevtov Slovenije, Portorož.
 2. Purkart, B., Ipavec, M. in Gerževič, M. (2012). Biomehanika po rupturi sprednje križne vezi brez rekonstrukcije: pilotna študija. Predstavljeno na 4. Mednarodnem kongresu športne medicine v Mariboru.
 3. Ipavec M., Purkart, B. In Gerževič, M. (2012). Aktivacija stegenskih mišic po rupturi ACL: pilotna študija. Predstavljeno na 4. Mednarodnem kongresu športne medicine v Mariboru.
 4. Purkart, B. In Ipavec, M. (2012). Vpliv terapevtske vadbe na maksimalno mišično moč in utrudljivost fleksorjev in ekstenzorjev trupa pri bolečini v križu. Predstavljeno na XVII. Simpoziju fizioterapevtov Slovenije z mednarodno udeležbo v Radencih.
 5. Purkart, B. (2014). Trigger point pristop pri bolečini v križu. Predstavljeno na XVII. Simpoziju fizioterapevtov Slovenije z mednarodno udeležbo v Radencih.
 6. Purkart, B. (2015). Takojšnji vpliv artrokinematične mobilizacije pri osebah s sindromom subakromialne utesntve. Predstavljeno na simpoziju Ortopedske medicine in manualne terapije z mednarodno udeležbo v Izoli.
 7. Purkart, B. in Gerževič, M. (2017). Vpliv oblike in vrste sedala na pokončno sedenje pri delovno aktivni populaciji – študija primera. Predstavljeno na znanstveni in strokovni mednarodni konferenci "Zdravje delovno aktivne populacije" v Portorožu.
 8. Purkart, B. (2019). Vpliv vadbe veščine Tai Chi Chuan na depresijo. Predstavljeno na strokovni konferenci "Fizioterapija za prihodnost" v Ljubljani.

 

DIMPLOME IN CERTIFIKATI