ODPRAVIMO BOLEČINE V KRIŽU IN SPROSTIMO NAPET VRAT

Bolečina v križu se pogosto pojavlja, izrazitost bolečine pa je lahko zelo različna: od občasnega nelagodja do hudega useka v križu, ki preprečuje nadaljne gibanje. Najpogosteje je bolečina v križu posledica nepravilno obremenjene mišice in/ali zdrsa medvretenčne ploščice zaradi nepravilnega sedenja, sklanjanja naprej in dvigovanja stvari. Glede na vzrok za bolečino v križu, ki ga ugotovimo s specialističnim pregledom na osnovi Ortopedske medicine, s pomočjo Manualne terapije in Trigger point masaže:
  1. vrnemo medvretenčno ploščico nazaj v prvotni položaj,
  2. sprostimo pritisk na živčevje in
  3. sprostimo mišice, ki so povzročale še dodatno bolečino.
Bolečine v hrbtenici in nogah
 
Glavobol in drža
Napet vrat navadno ni resno stanje, vendar pa lahko povzroča precejšnje neprijetnosti, tudi glavobole, vrtoglavice, omotičnost, bolečine v rami in navzdol po roki. Bolečine v vratu so najpogosteje posledica dolgotrajne slabe drže pri delu z računalnikom, vožnji z avtomobilom, tudi pogovori po mobitelu, nošnja torbice in neustrezna blazina pri spanju, lahko povzročijo trd, napet in boleč vrat. Kadar so mišice predolgo obremenjene in/ali v napačnem ali preraztegnjenem položaju, se utrudijo in zato se v njih razvijejo spremembe – trigger točke ali takoimenovani mišični vozli, ki povzročajo občutek napetosti in bolečine. S Trigger point masažo odpravimo bolečino in občutek napetosti, sprostimo mišice in njihove ovojnice (fascije).
 

Izboljšanje se opazi že po eni Trigger point masaži! Bolečina in občutek napetosti izgineta. Mišicam se povrne moč, posledica je boljša drža, lažje ostanemo v pravilnem položaju in začaran krog je prekinjen.

Glede na vzrok za bolečino v hrbtenici, bolečino med lopaticami, bolečino v križu med nosečnostjo, ki ga ugotovimo s pomočjo specialističnega pregleda na osnovi Ortopedske medicine, se odločimo za najustreznejše fizioterapevtske tehnike, ki vsaj omilijo ali povsem odpravijo bolečino:

Manualna terapijaTerapevtska masaža stopal
Trigger point masažaPrečno frikcijska masaža
Sprostitvena masažaTerapevtska masaža s kamni
Sklepna mobilizacijaTerapija z ultrazvokom
Mobilizacija živčevjaElektroterapija
Masaža vezivnih tkivMagnetno-resonančna terapija
Bolečine v hrbtenici